Ilyen lesz Los Angeles a jövőben?

Vágyott jövőkép? Merész vízió? Talán mégsem, hiszen már konkrét pályázati téma a Los Angeles-i rendőrség autópályákra és főutakra szánt flottájának megújítása. A prognózis szerint, a világnak e gazdagabbik felén akár bő évtized alatt a tervek meg is valósulhatnak a rendőrség járműparkjában.

Ezt tanúsítja az a Los Angeles-i Autókiállítás (La Autoshow Design Challenge 2012 – Highway Patrol Vehicle), amelyen pályázatot írtak ki a rendőrség és a köteléken belül használt járművek hosszútávú korszerűsítésére. A Mercedes-Benz, a Subaru, a BMW, a Generál Motors, a Honda egy-egy részlege vett rész a pályázaton és a bíráló bizottság a GM terveit tartotta a legjobbnak, azaz a Generals Motors lett a pályázat nyertese. Rendkívül összetett volt a kíírás, ugyanis azon túl hogy környezetbarát technológiákat kellett alkalmazni, mint az elektromos hajtás és a megújuló forrásból származó energiák hasznosítása a hajtásban, a topográfiai szkennerek sem maradhattak ki a pályázati anyagból. S mindezt levegőben és földön is kidolgozva.

Ajánlott tartalom

Gazdára találtak az első elektromos járművek a vállalati pályázaton

Megszülettek az első támogatói döntések a kormány februárban megnyitott programjában. Az eddigi nyertes pályázatok alapján 191 vállalkozás kap több mint 849 millió forint támogatást 218 új elektromos gépkocsi megvásárlásához - tájékoztatta az MTI-t szerdán az Energiaügyi Minisztérium (EM).