6 zöld dolog az iskolakezdéshez

Míg néhány szülõ úgy gondolja, hogy ez a “legcsodálatosabb része az évnek”, a tanévkezdés elég stresszes lehet hosszú listákkal dolgokról, amik kellenek majd a gyereknek.

A jó hír, hogy idén a választék ökobarát felszerelésekbõl nagyobb, mint valaha. Zöld tollak, vonalzók, radírok, és jegyzetfüzetek csak, hogy pár példát említsünk.  A gyerekek talán még nyári táborban vannak, és nem is érzik úgy, hogy szeretnének minél hamarabb visszamenni a suliba, de az a nap hamarabb itt lesz, mint számítanánk rá. Ez azt jelenti, hogy listát kell írni a tanár által kért dolgokról, meg persze új cipõ is kell. Összeszedtük a 6 legtutibb ökobarát dolgot, ami elengedhetetlen a tanévkezdéshez.

Whimsey újrahasználható ebéd készlet
Rózsaszínben és kékben lehet rendelni, és egy ruhaszalvétából, két rozsdamentes acél tárolóból, egy ételvédõbõl, és egy újrahasznosított pamut zsákból áll a készlet. A készlet minden darabja mosható mosógépben, és mosogatógépben is. Ráadásul többet nem kell szenvedni a celofánnal.

uzsonna

Clemntine Art természetes ragasztó
A gyerekek mûvészeti óráin mindig szükség van ragasztóra, a hagyományos ragasztók azonban csak különbözõ vegyi anyagok keverékei. A Clementine Art ragasztója viszont természetes anyagokból épül fel, és nem csak papíron fog, hanem fán, és  ruhaanyagon is.

Clementine Art természetes filcei
A filc a másik, ami elengedhetetlen kellék az órákon. Ezek a filcek, viszont növénybõl és ásványi színezõanyagokból készülnek, mentesek mindenféle vegyi színezõanyagtól, és újrahasznosított dobozban érkeznek, amit szélenergiával állítanak elõ.

labda
Fair World Sports Team focilabda
Ez a labda az edzést még zöldebbé varázsolja. Alig tartalmaz a környezetre káros anyagokat, mint a klórt, ami a legtöbb labdában megtalálható. A másik pozitív dolog, hogy sokkal tovább bírja, ezért kevesebbet kell készíteni. Ezekért az okokért népszerû vetélytársa lett, a PVC borítású labdáknak.

dsenyo

Dsenyo Kids hátizsákja
Ez a 100% pamutból készült hátizsák nem lesz túl nehéz a gyerekeknek. Az egy pántos dizájn miatt a gyerekek hordhatják csak egy vállon is akár. A kihívó színei is megkülönböztetik a hagyományos, szolid színû táskáktól. Dsenyo büszke rá, hogy munkát adott a dél-afrikai nõknek, akik késszel készítik a táskákat.

ceruza

Öko ceruzák, vonalzók, jegyzettömbök
Az alap dolgok sem maradhatnak ki az iskolakezdésnél, de most ezekkel sokkal több jót tesznek a Földdel. A Buffalo Natur bambusz vonalzója ugyanolyan jól mûködik vonalhúzáshoz, mint a fa és mûanyag társai, csak ez gyorsan növõ bambuszból készült. EcoJot jegyzetfüzetei pedig újrahasznosított papírból készülnek. Végül de nem utolsó sorban a ceruzák. A gyerekeknek mindig kell ceruza az iskolában, szóval miért ne választanánk a 85%-ban újrahasznosított újságpapírból készítettet.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.