6 csodálatos jég és hópalota

A ködös, szmoggal teli januárban ameddig mi a termosztátot csavargatjuk, addig a világ egy másik szegletében a hideg és jég által alkotnak csodálatos épületeket, szobrokat. Most ezekből szedtünk össze egy csokorra valót.

A északi-sakkör feletti részén Svédországnak alkotta meg, Ben Rousseau és Ian Douglas–Jones a Tron 3D hotelt.

Minden év januárjában megnyitja kapuit a canadai Quebec városában a Hôtel de Glace. Szinte csak hó és jég által készül el a hotel. Kápolna és házasságkötő terem is található a jeges várban.

Közel 30 éve minden évben megrendezik a Jég és hószobor fesztivált Kína észak-keleti részén, Harbinban. A várost ellepik a szobrik és a jégalkotások és a turisták is természetesen.

Oroszország Jégpalotája, Szentpéterváron először 1740-ben készült el, Anna Ivanova uralkodó kérésére a török háború győzelmi jelképeként. 20 méter magas 50 méter széles palota évszazados terveken alapul, amelyet minden évben felépítenek újra.

Roger Hanson saját maga építette a számítógépek által vezérelt rendszert, ami permetezi a vizet a kívánt helyre. Évről-évre nagyobbra tervezi, így lassan egy jégfalmászó versenyt is indíthat.

A helyiek nagy büszkesége a Lumilinna hóvár Finnországban. Minden évben decemberben kezdik el építeni. Öt hét alatt készül el a hóvár.

Ha lenne hó hazánkban, biztos valami hasonló alkotásokat tudnánk itthonról is mutatni.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.