515 kilométer egy feltöltéssel

A Tesla új elektromos sedanja a teszteken túlszárnyalta a várt egy töltéssel megtehető 480 kilométert.

A Tesla Model S jármű három különböző teljesítményű akkumulátorral (40 kWh, 60 kWh és 85 kWh) kapható. A gyártó célja ennél a modellnél az volt, hogy egy feltöltéssel az elektromos motor 480 kilométer erejéig is bírja. Ez nagy kihívás volt, hiszen az eggyel régebbi Roadster a Model S-hez képest kisebb és drágább autó, és 390 kilométert képes megtenni elektromosan. Azonban úgy tűnik, a célt túl is sikerült szárnyalni, hiszen a tesztek szerint a Model S nemhogy 480, de még 515 kilométert is képes megtenni, ami jóval nagyobb hatótáv, mint bármelyik másik piacon lévő elektromos autóé.
tesla model S

A szép teljesítményhez hozzájárul az is, hogy az EPA a közelmúltban változtatott felmérési módszerén. A Tesla Roadstert még a kétfázisú tesztelésnek vetették alá, amely 24°C-os hőmérsékleten, különböző gyorsulások és sebességek mellett 100 km/óráig mérte fel a járművek teljesítményét, mind városban, mind autópályán. Azonban most három másik fázist is bevezettek: egy hideg, fűtést igénylő kört, egy meleg, klímahasználatot igénylőt és egy 130 km/órás sebességet is elérő gyors kört is, hogy jobban próbára tegyék a gépkocsikat. A Tesla tehát megint újat produkált az elektromos autók piacán. Persze azt sosem szabad elfelejteni, hogy a hatótáv mindig attól függ, hogy hogyan is vezetjük az adott autót.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.