50 millió a megújuló villamosenergia termelést célzó fejlesztésre Debrecenben

Uniós támogatásból valósul meg Debrecenben az Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft. megújuló villamosenergia termelést célzó fejlesztése.

Több mint 50 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósítja meg beruházását és teszi versenyképesebbé vállalkozását az Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft. A vállalkozónak évről évre egyre nagyobb fenntartási költséget kellett fizetnie a fosszilis energiahordozók árának folyamatos növekedése miatt, így gazdasági szempontból is indokolttá vált az intézmény villamos energia igényének részleges kiváltása a megújuló energiaforrás alkalmazásával. A projekt keretében napenergia alapú villamosenergia termelésre kerül sor a kft. debreceni oktató- és irodabázisának épületében. Dr. Jancsó Zoltán, a cég operatív igazgatója ismertette, hogy a fejlesztés közvetve a betegellátás, oktatás, kutatás feltételeit is javítja, azok színvonalát növeli.  Ez pedig fontos a cég vezetőségének, mivel a kft. – páciensei teljes körű igényeinek kielégítése érdekében – mindig is kiemelt figyelmet fordított a környezetvédelemre. A vállalkozás számára kiemelt szempont, hogy a szolgáltatásai bővítése mellett a telephely működtetési költségei számottevően ne emelkedjenek, sőt, lehetőség szerint alternatív energiaforrások bevonásával tovább csökkenjenek a versenyképesség megőrzése, fokozása, a foglalkoztatottság megtartása, illetve bővítése érdekében.

 
A cég a megvalósítandó projekttel olyan követendő példát kíván mutatni, melyhez hasonló Magyarország más pontján is felépíthető, elősegítve egyrészről a vidéki lakosság munkához jutását, másrészről hazánk 2020-ra vállalt megújuló forrásból származó energiatermelésre vonatkozó részarányát. E cél egybeesik a 2011. január 15-én útjára indított Új Széchenyi Terv zöldgazdaság-fejlesztési koncepciójának egyik kiemelt céljával, vagyis a megújuló energiaforrásokon alapuló technológiák ösztönzésével.

Ajánlott tartalom

Törökországot is meghódítanák a kínai napelemes cégek

Úgy tűnik, a kínai beszállítók már a törökországi napelemes piac felé is kacsintgatnak.