50 fok tőlünk 2600 km-re

Hőhullám kíséretében köszöntött be a muzulmán böjti hónap, a ramadán Irakban: az 50 fok feletti hőmérsékletre tekintettel a Bagdadban és az ország déli részén dolgozó közszolgák rendkívüli szabadnapot kaptak hétfőn.

A rendkívüli meleg miatt az Irak középső részén fekvő Dijála kormányzóságban sem kellett munkába menniük az állami alkalmazottaknak. A közel-keleti országot már egy hete hőhullám sújtja, keddre és szerdára még magasabbra kúszhat a hőmérő higanyszála. Némi lehűlésre leghamarabb szerdától lehet számítani Irakban. A rendkívüli meleggel az állami áramszolgáltató sem tud lépést tartani, a rendszer újra és újra összeomlik, a hűtők és a légkondicionáló berendezések ezért sokszor csak saját használatú generátorral tudnak működni. Irak déli részén a tavalyi áramkimaradások miatt erőszakba torkolló tüntetések törtek ki.

 

Csatlakozott már Facebook oldalunkhoz? Rajta!

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.