5 mód, ahogyan zöldebb lesz a Valentin napod

Közeleg a szerelmesek napja, azaz a Valentin nap. Ekkor minden Kupidó által megbabonázott, rózsaszín ködben úszó szerelmes igyekszik meglepni szerelmét. Íme néhány mód, amivel mindezt “zöld” módon tehetjük.

Van jobb módja annak, hogy megmutasd kedvesednek mennyire szereted, miközben a környezetet is kíméled? Persze, ezeket szedte össze az mnn.com. Az Egyesült Államokban több mint százmillió rózsát adnak el a Valentin nap körüli három napban, melynek túlnyomó részét növényvédőszerekkel és műtrágyával termesztik.Hasonlóképpen óriás mennyiségű csokoládét, játékállatkát, és más ajándékokat vásárolunk, melyek nagy része konvencionális anyagokból és összetevőkből készül. Rövidtávon a Valentin nap a virágkereskedőknek, a csokoládé és az üdvözlőkártya készítőknek kedvez, bolygónknak semmiképpen sem. Következik néhány egyszerű lépés, melyet megtehetsz annak érdekében, hogy kisebb ökolábnyommal ünnepeld a szerelem napját, s párodat.

Bio virágok
Az Egyesült Államokban sok olyan hagyományosan termesztett virágot árulnak, melyeket olyan országok üvegházaiban termesztenek, ahol lazábbak a környezetvédelmi szabályok.
Miután a virágokat levágták, becsomagolják őket, majd mérföldek ezreit teszik meg, hogy a te helyi virágboltodba kerüljenek, ahol – még mindig növényvédőszerekben úszva – csak téged várnak Valentin nap előtt. Ne légy e hagyomány láncszeme, idén vásárolj természetes módon nevelt virágot! Ezzel segíted a hagyományos gazdákat, és még egy előnnyel jár; nem növeled esélyeidet a rákra.
Valentin nap előtt több mint 58 millió font csokoládét adnak el az Egyesült Államokban, mely számnak egyelőre csak töredéke készül valódi csokoládéból.

Valódi csokoládé
Olyan csokoládét szeretnél, ami kakaóvajból készül, nem pedig növényi olajokból, mint a legtöbb bolti csokoládé (vagyis nagyjából mind, amit a boltok polcain találsz).
A legtöbb boltban találsz olyan polcot, ahol akad olyan étel és csokoládé, melyek eredeti, klasszikus alapanyagokból készülnek.

Ajándék, újrafelhasznált anyagokból

Ha mindenáron meg akarod tartani az ünnepet, gondolkozz el olyan ajándékok készítésén, amikhez talált tárgyakat használsz, vagyis olyanokat, amiket egyébként már eldobnál. Ezt más néven szemétnek hívják. Persze, az „ajándék szemétből” nem hangzik romantikusan, de ha elég kreatív vagy, felülemelkedhetsz ezen.
Ki ne olvadna el a fáradozás láttán, ahogyan néhány régi pólóból, flakonokból készített kreatív és aranyos ajándékot készítesz?

Zöld randi
Az egyik legjobb módja annak, hogy Valentin napon zöld legyél, ha egy környezetbarát randit tervezel pároddal. Keress egy helyi ételeket felszolgáló éttermet, sétáljatok egy nagyot a természetben! Persze nem is muszáj kimozdulni: megspórolsz magadnak egy kis kocsikázást, ha otthon főzöl. Az otthon elkészített menü alapanyagait te választhatod meg és még a konyhai tudásoddal is villoghatsz.

Ajánlott tartalom

Ez a világ legzöldebb fesztiválja?

2023-ban június 1. és június 3. között tartották meg a NorthSide Festivalt, amely a világ egyik legfenntarthatóbb kulturális rendezvénye.