5 különleges elektromos autó

Ezeknél az autóknál, ellentétben a robbanó motoros társaikkal, a kipufogón keresztül nem távozik semmilyen káros anyag. Ezek a járművek környezetbarátok, és a tökéletes közlekedési eszköz a környezettudatos embereknek.

Az egyetlen dolog, ami miatt még nem vették át az uralmat az elektromos autók a benzines és dízeles társaiktól, az a limitált távolság, amit meg tudnak tenni. A jelenlegi technológiáknak hála, az elektromos autók több száz kilométert tudnak megtenni egy töltéssel. Ez a lista 5 autót tartalmaz, melyek a legnagyobb távot képesek megtenni egy töltéssel.

1. Schluckpecht
Ez a kocsi beírta a nevét az autógyártás történelmébe azzal, hogy 1600 kilométert tett meg egy töltéssel. Az olvasók biztos egy Aston Martin, vagy Lexus szerű autóra számítanak, de sajnos csalódást kell, hogy okozzunk. Az ezüstre festett autó inkább hasonlít egy repülőre. Hála a lítium -cobalt akkumulátoroknak, az autó 36 óráig ment megállás nélkül, míg végül 1631.5 kilométer megtétele után megállt. Természetesen egy töltéssel.

2. Elektromos Audi A2
A konkurencia irigykedhet a sárgára és lilára festett Audi A2-re, nem a kinézete miatt, hanem azért, amit elért. Az autó 598 kilométert tett meg egy töltéssel. A München és Berlin közti 600 km-es távot 7 óra alatt tette meg.

audi a2

3. Sanyo akkumulátorral ellátott Daihatsu Mira
Itt egy másik bizonyíték, hogy az elektromos autók nem lassúak, és nem 3 kilométert tudnak csak megtenni egy töltéssel. Ez a gép 3 helyett egyenesen 603 km-t volt képes egy töltéssel megtenni. Ez is egy példa rá, hogy ha két cég együtt valósítja meg az ötleteiket, akkor abból valami jó sül ki.

daihatsu mira

4. Aero EV
Az Aero EV egy mítosz gyilkos. Az első mítosz, amit megcáfolt az az, hogy az elektromos autók lassúak. Na már most az Aero, a maga 334 km/h-s végsebességével elég szépen megcáfolja ezt a tévhitet, ráadásul 100-ra mindössze 2.5 másodperc alatt gyorsul. A második mítosz amit lerombol, az az, hogy ha egy elektromos autó ilyen gyors, akkor biztos kis távot tud csak megtenni egy töltéssel. A 250-300 km-es táv, amit egy töltéssel meg tud tenni úgy tűnik elég, hogy a kategóriájában kitűnjön a többi autó közül.

aero
5. Datsun
Ez az autó tartja a gyorsulási rekordot, ugyanis 0-ról 100-ra, 1.8 másodperc (!) alatt gyorsul. Ez az eredmény a második legjobban gyorsuló autóvá teszi a világon. A Fehér Zombira keresztelt, felújított 72-es Datsun a kategóriájában a leggyorsabbnak számít, és minden, az elektromos autókról terjedő negatív dolgot megcáfol. Az átalakított Datsun egy töltéssel 150 kilométert képes megtenni. Ki melyiket kéri jövő karácsonyra?

datsun

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.