47 millió elektromos biciklit fognak eladni 2018-ra

A Pike Research legújabb felmérése szerint globális szinten nagy növekedésre számíthatunk, ami az elektromos kerékpárok vételét és eladását illeti.

A kutatócsoport szerint 2012 és 2018 között 7,5%-kal fog bővülni a globális elektromos bicikli piac, vagyis több mint 47 millió példány fog eladásra kerülni 2018-ra. Az elektromos kerékpárokból származó összes jövedelem 6,9 milliárd dollárról (15,5 billió Ft-ról) mintegy 11,9 milliárd dollárra (26,7 billió Ft-ra) fog nőni. A legtöbb e-kerékpárt a felmérések szerint Kínában fogják értékesíteni, hiszen ez az ország képezi az elektromos kétkerekűek piacának 89%-át. Az ábrán éppen ezért a teljesen külön álló narancssárga vonal jelzi az ázsiai-csendes-óceáni területeket, hogy így szimbolizálja azokat a hatalmas piaci méreteket, amelyek abban a térségben jelen vannak. A növekedésben fontos szerepet játszik az, hogy az SLA elemek helyett egyre inkább előtérbe kerülnek a kevésbé szennyező és nagyobb teljesítményű lítium-ion elemek. Kínában az SLA típusú elemek nevetségesen olcsó e-kerékpárok gyártását tették lehetővé, azonban hátrányokkal is jártak, mint például forgalmi dugókkal, grafitszennyezéssel és a szabványoknak nem megfelelő kétkerekűekkel. A Pike Research szerint 2018-ra 6%-ról 12%-ra fog nőni a lítium-ion elemek részaránya a piacon, és az árverseny miatt csökkenő árak majd ösztönzőleg hathatnak az SLA-t alkalmazó gyártókra, hogy a korszerűbb és környezetkímélőbb megoldásra váltsanak. A felmérések szerint Európában pedig az elektromos kerékpár eladások majdnem a jelenlegi számadatok duplájára fognak ugrani. Reméljük, így is lesz.

elektromos bicikli eladások

Ajánlott tartalom

A német autóipar ellene van a kínai elektromos autókra kivetendő uniós védővámoknak

A német autóipar szakmai képviseleti szervezete, a VDA ellenzi a kínai elektromos autókra kivetni tervezett uniós védővámot, mivel megítélése szerint az a technológiai együttműködés akadályozásával mindkét félnek ártana.

Nincs hozzászólás

  1. Nagyon okos találmány, évek óta használom, na nem ezt a csodagépet, hanem amivel csak 30 km tehető meg egy feltöltéssel. Érdeklődéssel várom azt a változatát, amelyikkel -bár szívem szerint ezt tenném, csak korom nem engedi – nem szükséges görkorit kötni a talpunk alá. Örvendetes hír, hogy megint egy honfitársunké a dicsőség, bíztatom, kísérletezzen tovább, hogy minél többen élvezhessük nagyszerű találmányának, nekünk, idősebb korosztálynak is kifejlesztett változatát.
    Tisztelettel:
    Pethő Katalin