4500 növénnyel borított lakóház

Négy emeletnyi fűszernövénynek ad helyet a Travessa de Patrocioniban található gyönyörű lakás. Lisszabon szokásos nyeregtetejű házaival ellentétben ez a négyszögletes épület egy központi udvar körül helyezkedik el, emeleteit pedig egy közös lépcső köti össze.

A tervezők, Luís Rebelo de Andrade, Tiago Rebelo de Andrade és Manuel Cachão Tojal sokak figyelmét felkeltették azzal, hogy kívülről szinte teljesen növényekkel borították be a különleges családi házat. Egy hagyományos, 248 négyzetméteres lakás könnyen túl sötétté válhat, ha nincs megfelelő precizitással megtervezve. Szerencsére a négyemeletes épület úszik a fényben a közös pont körüli elrendezésnek köszönhetően. A garázs a földszinten található, a második emeleten pedig a nappali és a hálószobák találhatóak. A ház legszembetűnőbb tulajdonsága a 100 négyzetméteres alapterületű függőleges kert, melyben 4,500 növény található. Ezek speciális, mediterrán fajták, melyek rendkívül kevés törődést és öntözést igényelnek. A kert hőszigetel, tisztítja a levegőt, és minden szobát csodás illatokkal áraszt el.

travessa de patrocinio

travessa de patrocinio

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.