42 milliós napelem beruházás a SI-KER FOOD Kft.-nél

Mintegy 42 millió forintos beruházással fejlesztette leveleki telephelyét a SI-KER FOOD Kft. A beruházás 42.055.800 Ft összes elszámolható költségéből 27.336.270 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében.

A 49,92 kWp teljesítményű, 340 négyzetméteres területen beépített napelemes rendszer került átadásra Levelek településen az elmúlt napokban. A 208 db 240W-os napelem felszerelésére a talajon került elhelyezésre.

Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjának  KEOP-2012-4.10.0/A kódszámú pályázata lehetőséget nyújtott arra, hogy a SI-KER FOOD Kft. leveleki telephelye villamos energia ellátása napelemes rendszerrel valósuljon meg így hozzájárulva a környezetvédelemhez valamint csökkenti lokálisan a széndioxid kibocsátást és jelentős megtakarításhoz segíti hozzá a vállalkozást.

-

A kivitelezést a Solar-Holding Kft. végezte el, akik a beruházást elvégezték, a napelemeket és az invertereket telepítették, a hálózatra kötötték, üzembe helyezték, és a beruházás már villamos energiát tud termelni.

A napelemes kiserőművel megtermelhető éves összes villamos energia 55800 kWh ezzel éves szinten közel 50 tonna szén-dioxid CO2 kibocsátás előzhető meg.

Ajánlott tartalom

Tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete

Az Európai Unió Hivatalos lapjában kihirdették a nagykereskedelmi energiapiacok integritásáról és átláthatóságáról szóló 1227/2011/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (REMIT) módosítását, ezzel tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.