350 ezer forint a családi házak felújítására – mutatjuk, hogy hol!

Családi házak energiatakarékos felújítására nyújthatnak be pályázatot a százhalombattaiak, az önkormányzat húszmillió forintot különített el e célra – közölte a polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-vel.

Nyilas Hajnalka elmondta, hogy a pályázat kiírásával elsősorban a város lakásállományának “felfrissítését”, illetve az energiatakarékos építészeti megoldások ösztönzését tartotta szem előtt az önkormányzat.

Támogatásra azok a magánszemélyek esélyesek, akik 2000. december 31. előtti használatbavételi engedéllyel rendelkeznek, nincs tartozásuk az önkormányzatnál, illetve hitelt érdemlően bizonyítani tudják a felújításhoz szükséges önerő meglétét. Pályázni homlokzat- és födémszigetelésre, tetőcserére, fűtéskorszerűsítésre, külső nyílászáró cseréjére, valamint napkollektor beépítésére lehet.

Családonként legfeljebb 350 ezer forint kapható, a jelentkezéseket május 30-ig fogadják, a nyerteseknek legkésőbb november végéig el kell végeztetniük a felújítást.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.