Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / 325 ezer lakásban felére csökken az energiafelhasználás

325 ezer lakásban felére csökken az energiafelhasználás

Energiahatékonysági megaprojekt indult Oroszországban.

Óriási építkezés indult az oroszországi Jekatyerinburgban, melynek befejeztével csaknem 325 ezer ember költözhet energiahatékony épületekbe.  A BASF és a Renova Stroygroup stratégiai partnersége keretében Európa egyik legnagyobb öko-hatékony építkezése kezdődött meg; az új Akademicseszkij Rayon városrészben már át is adták az első lakótömböt.
Az összes épületet a BASF Neopor® paneljeinek felhasználásával hőszigetelik, így akár 50 százalékkal csökkenthető az épületek energiafelhasználása. A jekatyerinburgi projekt, melyről 2008-ban született döntés, a német-orosz tárgyalások eredményeképpen jöhetett létre. A jövőben további közös projektek indulhatnak, hiszen az orosz kormány eltökélt szándéka, hogy 2020-ra az ország energiaigényét 40 százalékkal csökkentse.

Ajánlott tartalom

Meglett az Év háza 2020-as győztese

Jakabfi-Kovács Boglárka és Gyürki-Kiss Pál hűvösvölgyi lakóháza kapta a fődíjat családi ház kategóriában, a középületek között pedig a Budai Vigadó felújításáért Nagy Csaba és csapata vehette át a legjobbnak járó elismerést az Év háza gálaesten csütörtökön Budapesten.