24 órás akkumulátor az Inteltől?

Azok után, hogy az Intel bejelentette a világ első 3 D-s tranzisztorát, mely 35%-al kevesebb energiát használ, mint az átlagos társai, a cég úgy döntött, hogy a múlttal teszi egyenlővé ezt a rekordot.

Bemutatták a Haswell CPU-t, mely csak napenergiát használ, és 20-szor kevesebb energiát fogyaszt, mint a hasonló erősségű társai. Annyira kevés energiát használ, hogy ha egy átlagos villanykörtével rávilágítanak, működik. Ezek a chipek az Intel új Ultrabooks sorozatában lesznek használva, melyek ultra vékony gépek csoportja lesz. Az Intel így képzeli el a jövőt. Természetesen a számítógép többi hardware nem napenergiával fog működni, de az is elég nagy előrelépés, hogy a nagy energiát igénylő processzort ki tudták cserélni egy gazdaságosabb darabra. A tervező csapat azt szeretné elérni, hogy 24 óráig bírja majd a laptop akkumulátora egy feltöltéssel. Ez egy valóra vált álom lehet a felhasználóknak, ugyanis a csak 2 éves Macbook Pro már veszít energiát fél óra működés után. A chip 2013-tól lesz elérhető.

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.