2277 kilométer 1 liter üzemanyaggal

A kecskeméti csapatok az első tízben a benzines prototípus és Plug-in kategóriában – a Kecskeméti Főiskola új magyar rekordot állított fel

2277 kilométer egyetlen liter üzemanyaggal: a Kecskeméti Főiskola GAMF csapata új rekordot állított fel a Shell Eco-marathon Europe első versenynapján, amivel az ötödik helyen állnak jelenleg a Prototípus benzines kategóriában. A Kandó-Electric, az első magyar középiskolás résztvevő csapat szintén büszke lehet eredményeire, hiszen a Plug-in mezőnyben jelenleg ők hatodikak. Az első versenynapon a teszteléseket követően az egyik legnagyobb kihívás a gépátvétel. Az egyetemi új csapat, a Team Orca Pécsről, az SAP Racing Team Budapestről, valamint a SZEnergy Team Győrből a második, esősebb napon is kitartóan próbálkozik a megfelelő műszaki körülmények megteremtésére.
„A magyar csapatok közül elsőként fogadták el a gépátvételen az autónkat, valamint már az első futamunk is érvényes volt. Szeretnénk tovább javítani eredményeinken, célunk a 400 km túlszárnyalása. A hatodik helyhez 317 km-t tettünk meg” – mondta Dankó Zoltán, a Kandó-Electric középiskolás csapat menedzsere.

 
„Továbbra is a motor javításán dolgozunk, már nagyon kevés hiányzik a versenyzéshez az SAP Racing Teamnek” – mondta Sági Viktor csapatmenedzser. „A mai hideg miatt állítanunk kell a motoron, a szél sajnos zavaró volt a mai első futamunkon, de teljesíteni fogjuk mind az ötöt. Reméljük, hogy sikerül megdönteni a tegnapi rekordunkat is” – osztotta meg Bagány Mihály, a kecskeméti GAMF csapat felkészítő tanára. A napelemes csapat csütörtök este végül átment a gépátvételen: „Nagyon várjuk, hogy erősebben süssön a nap a megfelelő sebesség eléréséhez. Az eredményes teljesítéshez módosítottunk az autó intelligens rendszerén” – mondta Szauter Ferenc a SZEnergy csapatból. “Ma kétszer is próbálkoztunk a rajttal, de sajnos úgy tűnik, motorhiba miatt nem fogjuk tudni befejezni a versenyt. Mindenesetre nagyon jó a hangulat, tapasztalatszerzésnek remek” – mondta Makida László, a Team Orca csapatmenedzsere. Május 26. és 28. között a németországi EuroSpeedway Lausitz pályán tesztelik a fiatal szakemberek járműveik üzemanyag-hatékonyságát a 27. Shell Eco-marathon Europe versenyen. A szigorú ellenőrzéseket és a tesztelést követően indulhat a megmérettetés, a diákok energiát nem kímélve javítanak járműveik teljesítményén, sokan éjjel-nappal dolgoznak rögtönzött műhelyeikben. Végleges eredmények május 28-án várhatóak.
Élő közvetítés a versenyről:
www.eco-marathon.de
Az alábbi közösségi oldalakon is csatlakozhat hozzánk:
twitter.com/shell_ecomar
www.facebook.com/shell.ecomarathoneurope

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.