2020-ra 20 százalék megújuló energia hazánkban is?

Glattfelder Bélát EP képviselőt a Valóságos Kincsesbánya V. Fórumán (melynek ő volt a fővédnöke) tartott előadása előtt kérdeztük arról, hogyan halad a magyar részvétel az Európai Unió tervében, mely szerint 2020-ra 20 százalékkal csökkentenék az üvegházhatást fokozó gázok kibocsátását, a megújuló forrásokból származó energiatermelést 20 százalékkal növelnék az EU területén, valamint az unió energiahatékonyságát is növelnék 20 százalékkal.

A 2009-ben elfogadott terv szerint minden tagország köteles saját adottságaihoz igazodó törvényeket hozni, hogy hozzájáruljanak a cél eléréséhez. A röviden csak 20/20/20 -as stratégiának nevezett terv magyar vonatkozásairól nyilatkozott a képviselő, és friss hírekkel tudott szolgált az ügyben.

Ajánlott tartalom

Csökkent a gázfogyasztás a fűtési szezonban

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon. A tájékoztatás szerint a nagyarányú megtakarítást hozó előző fűtési szezonhoz képest több mint negyedmilliárd köbméterrel, 4,3 százalékkal volt alacsonyabb a gázfelhasználás.