2018-ig biztosan nem épül szélerőmű az országban

Alig, hogy kihirdették a törvényt, ami szerint a kormány szabályozhatja, hogy mennyi szélerőmű építésére adhat engedélyt, a kormány ki is adott egy rendeletet, hogy 2016-ban és 2017-ben nem is lehet szélerőmű építésére engedélyt kiadni.

Ahogy arról korábban már írtunk, a kormány valamiért rászállt a szélerőművekre, Csepreghy Nándor egyenesen azt mondta, hogy a szélenergiának nincs helye Magyarországon, majd a kormány be is nyújtott egy törvénymódosítást, amelyben a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz rendelte a szélerőművek engedélyének kiadási jogát;
a minisztériumnak azt is megengedi, hogy meghatározza a létesíthető erőművek maximális kapacitását;
betiltotta, hogy valaha szélkerekeket lehessen építeni természetvédelmi vagy világörökség részét képező területen.
A törvény december 22-én lép hatályba, és a Magyar Közlöny december 19-i számában jelent meg. Ugyanebben a közlönyben jelent meg a 454/2016. (XII. 19.) kormányrendelet, amely pedig a módosításra hivatkozva ki is mondja, hogy idén és jövőre szélerőművek, illetve szélerőmű parkok építésére és használatbavételére nem adható ki hatósági engedély. Majd biztos, ami biztos, még azt is odaírták, hogy 0 megawattos teljesítmény engedélyezhető, írja az index.hu.

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki napelemes állami támogatásra pályázna idén

A kormány tervei szerint még az idén pályázatot hirdet azoknak, akik korábban háztartási méretű napelemes kiserőművet telepítettek és most szeretnének energiatárolót is feltenni.