Alternatív energia logó
csatlakozzFacebook Twitter napenergia szelenergia vizenergia hidrogen geotermikus-energia bioenergia
Bemutatkozás
Technológiák
epuletek energiagazdalkodas zold-auto zoldinfo elektromos-ketkereku zold-informatika haztartasi-eszkozok szorakoztatoelektronika telekommunikacio Rovatok zoldtrendEsemények

palyazatok-felhivasok

hirdetés

Tudj meg többet: Szelektív hulladék

Rovatok » Zöldinfó » Szelektív hulladék

2015 őszén nyílik Magyarország első csomagolásmentes üzlete

Megjelenés: 2015.09.03., 11:59   Utolsó módosítás: 2015.09.03., 11:59

Az Európai Unió 2012-es adatai alapján évente 100 millió tonna élelmiszer vész kárba, mely szám folyamatosan növekszik. Az egy lakosra jutó éves élelmiszerpazarlás 200 kg körül mozog az EU-ban, mely szám Magyarországon 200 kg fölött van.

Ezzel nem csak az értékes élelmiszer megy kárba, de kárba vész az élelmiszertermelés folyamatának minden egyes mozzanata: kárba vész az emberi munka, az előállítás során felhasznált energia, de ne feledjük el a termelés során felmerülő víz-, talaj-, és zajszennyezést sem. További problémát okoz az élelmiszerek bomlása során keletkező káros üvegházgázok képződése is, de a csomagolóanyagok esztelen pazarlása talán még ezeknél is elkeserítőbb. Hihetetlen mértékű - fölösleges - szemét keletkezik azzal, hogy mindent a legaprólékosabban csomagolnak bele káros műanyag dobozokba, nejlonzacskókba, eldobható műanyag flakonokba, melyek aztán szintén a szemétben végzik; lebomlásuk folyamán szintén rengeteg károsanyag jut a talajba, vizekbe, és a légkörbe…

Jogosan vetődik fel az emberben az igény, hogy változtassunk meg ezeket a berögződött szokásainkat: legyen a vásárlás tudatos, természetes, és mindez a lehető legkevesebb csomagolóanyaggal történjen!

A noPack ezekre a problémákra ad 21. századi megoldást.

Mi, a noPack-nál hiszünk abba, hogy elengedhetetlen a felelősségvállalás, a tudatos vásárlás és élelmiszerfogyasztás. A noPack a zéró hulladék elvet vallja; nálunk nincsenek fölösleges környezetet romboló csomagolóanyagok. Mindenki a maga tárolóedényébe, üvegébe, kosarába rakhatja bele azt a mennyiséget, amelyre szüksége van. Nagyon fontos hitvallásunk, hogy egy előre eltervezett vásárlással nem csak élelmiszert, de rengeteg pénzt is spórolhatunk. A noPack igyekszik a lehető legrövidebb élelmiszerláncot alkalmazni; ez pedig azt jelenti, hogy az élelmiszerek a lehető legközelebbi ellenőrzött, minőségi magyar gazdaságokból származnak – csökkentve ezzel az élelmiszerek szállítása során felmerülő károsanyag-kibocsátást, s támogatva a hazai mezőgazdaságot. A noPack hisz a méltányos kereskedelem elvében, így termelőink, és vevőink is olyan áron jutnak hozzá termékeinkhez, mely figyelembe veszi a mindenkori gazdasági, szociális, és ökológiai körülményeket.

A noPack egy merőben új szemléletmódot kíván a magyar nagyközönség elé terjeszteni: célunk megmutatni az utat az etikusabb, és boldogabb társadalom felé. Üzletünkben mindig hasznos tippekkel és tanácsokkal látjuk el vevőinket, hogy hogyan csökkenthetik saját ökológiai lábnyomukat, hogyan tudnak spórolni az élelmiszerrel, és hogyan tehetik egyszerűbbé a mindennapi vásárlásokat. Üzletünkben szintén prioritásként kezeljük, hogy vevőink lássák is mindazt, amit a környezet megóvása érdekében tesznek: mindig lehető legpontosabb adatokkal, ábrákkal mutatjuk meg, mennyi káros anyagtól, szeméttől kímélték meg környezetünket. Mindezek mellett pedig elengedhetetlennek tartjuk, hogy a vásárlás kellemes és feltöltődéssel teli legyen, így a lehető legbarátságosabb környezetet alakítjuk ki vevőink számára; nálunk mindig lesz idő egy rövid reggelire, egy kellemes beszélgetésre, egy csésze fair trade teára, kávéra.

A noPack első üzlete 2015 őszén nyílik Budaörsön.


CÍMKÉK:
 

Hozzászólok a cikkhez

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

Nincs még hozzászólás.


2016. augusztus 29. hétfő
   
Keresés az oldalon:
ok
Videók
Cégadatbázis
Álláskereső
Kínál
Keres
Álláshirdetés feladása
Partnereink
Tudtad-e fejléc

Amerikában évente 26,000,000,000 db műanyag üveget gyártanak. Előállításukhoz 17millió hordó olajat használnak fel, amely egy évig elégséges lenne 100ezer gépkocsi üzemeltetéséhez.

Tudtad-e gomb
Tudtad-e lábléc
promovideo
hirdetés
hirdetés