2010 környezetbarát kütyüjei 3.rész

A környezetbarát mini notebook újrahasznosított műanyagból készült, melynek mintegy 23 százaléka újrahasznosított CD-kből származik.

6. A VAIO W® 212X Eco Edition

A stílusos tokja újrahasznosított PET-palacokból készült – csak semmi elpocsékolt kartonpapír. A Sony elkötelezett környezetvédőként kereskedelmi és újrahasznosítási programokat hirdet.
A többi zöld Sony kezdeményezésről az alábbi címen olvashat: www.sony.com/green

a notebook jellemzői:
* Az elektronikus felhasználói kézikönyvet készítettek a 76 oldalas nyomtatott kézikönyv helyett – csökkentve a papírfelhasználást.
* 100 %-ban újrahasznosított PET palackokból készült a csomagolás.

7. Az Oregon Scientific vezeték nélküli készülék

Szeretne jelentősen csökkenteni az otthoni villamosenergia-felhasználásán? Az Oregon Scientific új, fejlett, vezeték nélküli eszköze képest követni akár nyolc különböző szerkezet energiafelhasználását egyetlen képernyőn. A szerkentyű még idén elérhető lesz, 16000 Ft-ba fog kerülni, míg az egykészülékes változatért 120000Ft-ot kell fizetni.
A vezeték nélküli készülék két eszközt tartalmaz: egy vezeték nélküli adót, mely a dugó és a készülék között foglal helyet – valamint egy kijelzőt, mely megmutatja, mennyi energiát használ.
Az egyszerű berendezés két formában jelenik meg: az alap vezeték nélküli készülék menedzser, amely kezeli a készüléket, illetve a fejlett vezeték nélküli készülék menedzser, megszállottaknak, mivel ez 8 adót képes egyszerre kezelni.

8. A Tenrehte PICOwatt Smart Plug

Vágyott valaha is arra, hogy csupán annyival ki tudja kapcsolni az elektromos eszközöket, hogy benyom egy gombot a telefonján, ahelyett hogy fel kelljen állnia? De megértjük az álmát, és a Picowatt valóra is tudja váltani azt. A vállalat április 22-én piacra dobja az első Wi-Fi-kapcsolatos tápcsatlakozókat, amelyek lehetővé teszik a készülékek kikapcsolását interneten, vagy egy speciális iPhone alkalmazáson keresztül. Sajnos 16000 Ft-ot kell majd fizetni értük, szóval a végtelenül lustáknak meg kell várniuk, míg csökken az ára.

Néhány stratégiailag elhelyezett intelligens dugó, az úgynevezett Picowatt az intelligens hálózatnak hála sok előnyt fog nyújtani a fogyasztóknak, beleértve a valós idejű készülékkövetést is. Tanulmányok azt mutatták, hogy azáltal, hogy rendelkezünk a villamosenergia-felhasználás adataival és a lehetőséggel, hogy kihasználjuk a csúcsidőn kívüli lehetőségeket, jelentős mértékben csökkenthetünk a fogyasztáson.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.