Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / 2010 környezetbarát kütyüjei 2.rész

2010 környezetbarát kütyüjei 2.rész

Minden vállalat megpróbálkozott napelemes töltő gyártásával.

3. A YoGen töltő:  Napelemek végére USB kábelt kötöttek, és elnevezték környezetbarát töltőnek. De kinek van 10 órája arra, hogy a napon hagyja a mobilját? Elég a nem praktikus szemetekből. A hordozható YoGen dinamónak pont annyi időre lesz szüksége a feltöltéshez, mint egy átlagos töltőnek, melyet a konnektorba dugunk.
Az Ön energiájából áramot generál a szerkentyűk számára. Amikor kihúzza a zsinórt, mini lendkerékké alakul, mely állandó áramot generál – akár öt wattig – így könnyen tölthetőek a kisméretű, hordozható eszközök. Még jobb, hogy a cég 40 dollárért árulja, és azonnal elérhető.

4. A MiniWiz akkumulátortöltő

A töltő két különböző „zöld” energiaforrást is felhasznál azért, hogy energiával lássa el a szerkentyűt: ez a szél és a nap. A hordozható töltő képes két AA elemet is feltölteni. Ezeket akkor is lehet működtetni, ha egyik energiaforrás sem áll rendelkezésünkre.
A kompakt, hordozható töltő rendelkezik egy napelemmel és egy ventillátorral az újratöltés érdekében, amelyeket egyéb elektronikus eszközök töltésére is lehet használni, melyek lehetővé teszik az USB töltést. A MiniWiz-t hagyományos akkumulátortöltőként is lehet használni, ha a természetes elemek cserbenhagynak bennünket. 50 dollár fejében online megvásárolható.

5. Toshiba E Core LED izzók: Azt hitte, hogy a kompakt, fluoreszkáló izzók energiatakarékosak? Ehhez képest nem. Az E Core lámpa nem 40 wattos izzóval kompatíbilis, hanem mindössze 4,3 wattossal – és ez még mindig körülbelül a fele a szükséges 10-13 wattnak, mely az ezzel egyenértékű CFL villanykörtéhez kell. Meg kell jegyezni, hogy nem tartalmaznak higanyt sem.
A Toshiba bejelentette, hogy az E-CORE LED izzó rövidesen kapható lesz az amerikai piacon. Az E-CORE villanykörte élettartama 40.000 óra, ami 40-szer hosszabb, mint a hagyományos izzóké. Ezzel egyidejűleg 85 százalékkal csökkenti a kibocsátást.
Ezek a villanykörték korábban csak Japánban voltak kaphatók. Az, hogy az amerikai piacokon is megjelenik a termék, az a Toshiba ’Vision 2050’ környezeti fenntarthatósági kezdeményezés része, melynek része az összes laptop újrahasznosítható csomagolásának kivitelezése is. A cél, 2050-re a hatékonyság megtízszerezése.

Ajánlott tartalom

Ezeket a dolgokat soha nem lenne szabad lehúzni a WC-ben

A szennyvíztisztító telepek megfelelő működése, illetve a helyi dugulások megelőzése érdekében fontos, hogy a lakosság környezettudatosan használja a csatornahálózatot, különösen a mostani járványhelyzetben - közölte a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) kedden az MTI-vel.