2009 legzöldebb autói 1.

Ha rajtam múlna, mindannyian lóháton közlekednénk. Szeretek arról az időről álmodozni, amikor a fű elegendő üzemanyag volt, de valljuk be, ma, a fejlett technológia korában már elég nehezen lenne megvalósítható ez az elképzelés.

Mégis van rengeteg zöld (jó, zöldebb) lehetőség a környezettudatos emberek számára. Az autógyártók egyre több lépést tesznek azért, hogy a helyes irányba tereljék a piacot, kevesebb kárt okozva a bolygó számára. Azt szokás mondani, hogy amíg a környezetbarát autó hasonlít a megszokotthoz, addig biztosan lesz rá kereslet. Az alábbiakban bemutatjuk 2009 legzöldebb populáris autóit.

1. Tesla Roadster

Az elektromos Tesla Roadster stílusa tökéletes, sportos. Egyetlen töltéssel 220 mérföldet tehetünk meg. Mi lehet a gond? Az ára. 100.000 dollárba kerül. Szóval, amíg nem nyerünk a lottón vagy nem botlunk bele egy fazék aranyba, addig hozzunk ésszerűbb döntéseket!

Tesla Roadster

2. Aptera 2e

Ez a futurisztikus elektromos jármű sokkal inkább hasonlít egy űrhajóra, mint egy autóra, viszont megfizethetőbb, mint a Tesla Roadster. Kikiáltási ára 25.000 dollár. Azon kívül, hogy villanymotor működteti és egy töltéssel körülbelül 100 mérföldet tehetünk meg, az Aptera 2e kül-és beltéri LED-es világítási rendszerrel és napenergia-hajtott klímaberendezéssel büszkélkedhet. Sajnos, egyelőre csak a kaliforniai lakosok számára érhető el, egy kissé hosszadalmas foglalási folyamatot követően.

Aptera

3. Toyota Prius

Ha egy autó 1 gallont fogyaszt 51 mérföldön a városban, az meglehetősen vonzó jellemző szokott lenni. A Toyota Prius kétségtelenül az egyik legjobb az üzemanyag-takarékos járművek közül. Az 1968 kilogrammos kibocsátásával ez a hibrid trónol az MSN, 2009-es Legkevésbé szennyező járművei elnevezésű listájának élén. Környezetbarát jellegéhez hozzájárul, a napenergiával működő szellőző rendszer és a LED-es fényszórókat, valamint hátsó lámpák.

Toyota Prius

4. Honda Civic Hybrid

Ha az üzemanyag-hatékonyságról van szó, a hibrid Civic szorosan követi a Priust. 2160 kilogrammos kibocsátásával pedig második a fenn említett listán.

Honda Civic

5. Honda Insight Hybrid

A 20.000 dolláros Insight hibrid jelenleg a legolcsóbb a piacon. Városban, 40 mérföldön 1 gallonnyi üzemanyagot fogyaszt.

Honda Insight

6. Ford Fusion Hybrid

Az összes közepes méretű hibrid közül a Ford Fusion hibridje a leginkább üzemanyag-hatékony. Autópályán, 41 mérföldön csak 1 gallont fogyaszt.

Ford Fusion

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.