A washingtoni Auto Show-n az idei Green Car Vision Award díját a Chevrolet Volt nyerte el.

2009 Green Car Vision Award győztesei

A washingtoni Auto Show-n az idei Green Car Vision Award díját a Chevrolet Volt nyerte el.

 

Green Car Journal magazin díjjal minden évben a leglátványosabb, jövőbe mutató modelleket tüntetik ki, míg Az Év Zöld Autója díjat egy környezetkímélő, már elérhető autó kapja. A Volt alacsony fogyasztású modell elérhető áron, és a fogyasztói igényeket elégíti ki. Egy autó, amivel nulla károsanyag-kibocsátással lehet közlekedni az idő nagy részében.

A verseny, többek között, Henrik Fisker jövőre forgalomba kerülő gyermeke a Fisker Karma; a Honda FCX Clarity, fogyasztói tesztelés alatt álló, hidrogén meghajtású szedanja; a MINI E, a MINI Cooper elektromos verziója, amit jelenleg három államban, 500 embernek adnak bérbe, hogy felmérjék a piacot és a Mitsubishi i-MiEV tesztelés alatt álló, egy Japánban nagy népszerűségnek örvendő belsőégésű modellen alapuló, elektromos városi autója között dőlt el.

A szakértők szerint, az elmúlt 100 év legelőremutatóbb autóipari fejlesztése, a díjnyertes Chevrolet Volt előreláthatólag 2010 végén kerül forgalomba.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.

Nincs hozzászólás

  1. Nagyon komoly kisautó ez! Jó lenne több ilyet látni az utcákon.

  2. Ja nekem is tetszik szerinted lehet majd ilyet kapni magyarországon?