Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / 200 ezer előrendelés érkezett a futurisztikus Cybertruckra
Tudj meg többet: Elektromos autó

200 ezer előrendelés érkezett a futurisztikus Cybertruckra

Sokakat nem lepett meg a tény, hogy a Tesla részvényei mélyrepülésbe kezdtek a Cybertruck bemutatója után.

A dizájnnal kapcsolatos kritikák csak részben érthetők, hiszen legfőképp ízlés kérdése, hogy ki milyennek ítéli a futurisztikus külsőt, ám a „törhetetlennek” titulált üveg sikertelen bemutatója bizonyára egyetlen befektetőnek sem nyerte el a tetszését, írta a teslasok.hu. Éppen emiatt a bemutató utáni piacnyitásra 6%-ot esett Tesla árfolyama, ami jelentős változás a részvények értékét tekintve. Igaz, a gyártó bizonyára nem ijedt meg az árfolyamok láttán, hiszen a modellek bemutatójakor ez gyakran előfordul. A szolidabb mélyrepülés nem is tartott túlzottan sokáig, hiszen a mai napon újra emelkedett a Tesla értéke. A nyitásra 4%-ot ugrott feljebb a részvények ára, köszönhetően bizonyára annak, hogy Elon Musk elárulta, több mint 200 ezer előrendelés érkezett a pickupra. Az érdeklődők számát az is megdobhatta, hogy ezúttal az előrendelés bejegyzéséhez kért foglaló összege csak 100 dollár, amit rengetegen hajlandóak lesznek kifizetni, még akkor is, ha egyelőre nem biztosak benne, hogy meg szeretnék vásárolni a Cybertruckot. Visszamondáskor a Tesla természetesen visszatéríti a foglaló összegét.

Musk emellett azt is megosztotta a követőivel, hogy mely változatok tűnnek a legkelendőbbnek. A posztoláskor beérkezett 146.000 előrendelés csupán 17%-a érkezett a legolcsóbb, egymotors változatra, míg a duplamotoros és triplamotoros változatok között szinte holtverseny volt, 42 és 41 százalékkal.
Az előrendelések száma várhatóan csak tovább növekszik majd, ami azt jelenti, hogy a Tesla máris több mint egymilliárd dolláros bevétellel számolhat a pickuppal akkor, amikor letudta a foglalózott autók értékesítését.

 

0 Ft-os villanyszámla, egyszerűen. Kérjen itt ajánlatot napelemes rendszerre. 15 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot kap. (x)

 

Ajánlott tartalom

Nem áll meg az élet a Teslánál a koronavírus alatt sem

Akármennyire is igyekeztek elkerülni, a Teslának végül mégis be kell zárnia a fremonti autógyárát a koronavírus terjedésének hatására kialakult vészhelyzet miatt.