Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / 20 új elektromos töltőállomást kap a kisváros
Tudj meg többet: Elektromos autó

20 új elektromos töltőállomást kap a kisváros

Az év végére 20 elektromos töltőállomást állítanak fel az olaszországi Riminiben, a város stratégiai közlekedési pontjain.

A Via Beccadellin felállított első után, megérkezett a második is, amely a virágzó negyedben fogja szolgálni az alacsony környezeti hatású belső logisztika előmozdításának célját mind a látogatók, mind az áruk számára. (Aiolus News) A szándéknyilatkozatban a tartomány és az Enel támogatják az elektromos közlekedés szerteágazó fejlesztését, egy az egész régióra kiterjedő töltő elosztó infrastruktúrájának rendszerén keresztül. A projekt neve „elektromosan utazom”és Rimini egyike azon 10 megyeszékhelynek Emilia-Romagna tartományban, amelyet bekapcsoltak a rendszerbe – nyilatkozta Sara Visintin az önkormányzat környezetvédelmi politikájáért felelős tanácsnok, aki erősen elkötelezett egy zöld gazdaság előmozdításában és egy új fejlesztési modell meghatározásában. Amikor elkészül, a hálózat rendkívül rugalmas és könnyen élvezhető lesz, és az autósokra bízza annak kiválasztását, hogy hol tankoljanak pótlólagos költségek és bürokratikus akadályok nélkül. Az Enel igazgatójának, Lívio Gallonak a véleménye szerint „ a töltés infrastruktúrájával Bologna, Rimini, Reggio Emilia, Imola Modena és Piacenza lakosai „tele” tankolhatnak villanyárammal pótlólagos költségek nélkül, jelentősen kiszélesítve a zéró kibocsátó közlekedésük sugarát.

Ajánlott tartalom

40 százalékkal bővülhet idén az elektromos autók eladása Magyarországon

Nem számít jelentős változásra 2019-hez képest az autók és kishaszongépjárművek piacán a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE), viszont a tisztán elektromos hajtású autók eladása alacsony darabszám mellett 40 százalékkal bővülhet idén - mondta a szervezet ügyvezető elnöke Budapesten.