19 új megújuló energia törvényt fogadtak el

Sajnos nem hazánkban, hanem Kaliforniában az USA egyik legfejlettebb államában, amely a klímaváltozással kapcsolatos törvények tekintetében élen jár.

Kibocsátás kereskedelmi programjuknak köszönhetően jelentősen csökkent a szén-dioxid kibocsátás. A szigorú energiahatékonysági előírások miatt pedig az állam áramfelhasználása nem növekedett, miközben a többi 49-ben megduplázódott. Jerry Brown kormányzó szeptember 28.-án 19 új törvényt írt alá, melyek a megújuló energia terjedését és az energiatakarékosságot hivatottak segíteni. A Fran Pavley szenátor által előterjesztett jogszabály például az energiabiztonság kérdésében együttműködésre szólítja fel az állami vezetést és az ország védelmi minisztériumát, így a hadsereg erőforrásait is felhasználhatják például szélerőművek telepítésére. Egy másik törvény csökkenti a tetőre épített napelemekhez szükséges engedély árát, így megfizethetőbb lesz a felszerelésük. Emellett még 17 jogszabályt fogadtak el, az egyik például engedélyezi biometán termelő üzemek felállítását.

Ajánlott tartalom

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt - tette közzé a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szerdán közösségi oldalán.