Jubileumhoz közeledik az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület Esztergomi Szervezete (ETE-ESZ.) által közel 20 éve indított Főenergetikusi Szeminárium sorozat, hiszen idén – ismét Visegrádon (május 9-11. között)- immár a 19. Főenergetikusi és Innovációs szemináriumot tartjuk.

19. Főenergetikusi és Innovációs szeminárium

Jubileumhoz közeledik az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület Esztergomi Szervezete (ETE-ESZ.) által közel 20 éve indított Főenergetikusi Szeminárium sorozat, hiszen idén – ismét Visegrádon (május 9-11. között)- immár a 19. Főenergetikusi és Innovációs szemináriumot tartjuk.

A programban számos különlegességgel készülünk, hiszen ismét Kína lesz vendégünk, ezúttal a Kínai Tudományos Akadémia Biomassza Intézetéből, továbbá Oláh György professzor Urat, Nobel díjasunkat is megkerestük, – még szervezés alatt lévő módon-, hogy iránymutatásával segítse konferenciánkat. A konferencianyitó napján kiemelt hangsúlyt kap a hatósági szabályozás és környezet, valamint az innováció, a kutatásfejlesztés szerepe és hagyományaikhoz híven kitekintést adunk nemzetközi összefüggésekre. Megtisztel bennünket Bencsik János Úr, aki a délutáni Energetikai kerekasztal kitűntetett vendége lesz, Peredi Ágnes Infovilág újságíró moderálásával.
Témánk lesz a földgáz felhasználás, melynek kapcsán vendégünk Dr. Szabó György a TXM- FALCON olajtársaság vezérigazgatója, aki a nem konvencionális gáztermelés összefüggéseit világítja meg.

A Magyar Energiastratégia tükrében foglalkozunk azokkal a megújuló energiához kapcsolódó újdonságokkal, melyekkel hazai céljaink és nemzetközi kötelezettségeink is közelebb kerülnek a megvalósításhoz. Ebben kitűntetett szerepe lehet azoknak a magyar innovátoroknak, akik közül kettő is bemutatkozik nálunk. Különleges fókuszt kap a biotechnológiai ipar csúcsterméke a SMARAGDFA® fajhibrid bemutatása, amely a magyarországi biomassza termelést helyezi új alapokra, az energiastratégiában megfogalmazott duális mezőgazdaság, valamint a bioetanol- metanol termelés számára teremtve egyedülálló hátteret, miközben Magyarországot a progresszív klímavédelem közép pontjába helyezheti. A harmadik napon a távfűtést és a hozzá kapcsolódó energiaracionalizálás, technikai megoldásokat állítunk fókuszba. Úgy gondoljuk, hogy gyorsan változó világunkban rendkívül fontos az a szakmai együttgondolkodás az a kötetlen fórum, amit a Főenergetikusi Szemináriumok hagyománya megtestesít.
Bízunk benne, hogy jelenlétével Ön is megtisztel bennünket, tanácsaival segíti munkánkat és elhozza azokat az ismerőseit, akik gazdagodhatnak ebből a közösségből!

A programtervezet illetve jelentkezési lap megtekinthető/letölthető a www.foenergetikus.hu weboldalon.

További információkért kérjen tájékoztatást az alábbi elérhetőségeken:

Telefonszám: 06 1 44 24 720 vagy emailen: kuthy.zsofia@cwsolutions.hu

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.