15 perc alatt tölhetjük fel elektromos autónkat

A mobil fizetési szolgáltatást használó gyorstöltő állomás helyben kifejlesztett, hatékony és könnyen hozzáférhető, innovatív technológián alapuló megoldás.

A Schneider Electric, , valamint az EMT, Észtország vezető mobilszolgáltatója, 2011. október 4-én felavatták a balti régió első, mobil fizetési rendszert használó, elektromos járművek számára kialakított gyorstöltő állomását Tallinn kikötőjében, Észtországban. A két vállalat által közösen fejlesztett megoldás egyesíti a Schneider Electric elektromos járművek gyorstöltésére kialakított, akár 15 perc alatt 80%-os töltöttséget biztosító technológiáját, valamint az EMT saját fejlesztésű mobil fizetési megoldását. A megoldás biztonságos töltést tesz lehetővé a járművek akkumulátorai számára, továbbá a töltést a jármű igényeihez és a hálózat terhelhetőségéhez igazítja. A beépített telekommunikációs rendszernek köszönhetően a töltők tájékoztatni tudják a felhasználókat rendelkezésre állásukról és a töltés állapotáról, emellett értesítik a jármű tulajdonosát a töltés befejezésekor.

 
„Az első nyilvános gyorstöltő állomás egyszerű, hatékony és könnyen hozzáférhető megoldást kínál a mostani és leendő észt elektromosautó-tulajdonosok számára. Az EMT és a Schneider Electric egyesített szaktudása segített létrehozni egy teljesen egyedi megoldást, amely az elektromos járművek töltését és a töltés kifizetését is magában foglalja” – mondta Spilkó József, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója. Az EMT vezérigazgatója, Valdo Kalm izgalmas kihívásnak tartja egy olyan rendszer kifejlesztését, amely lehetővé teszi az elektromos járművek feltöltési díjainak kezelését, és amelyben nagy segítséget jelentett a vállalat városi mobilparkolási rendszerek üzemeltetésében szerzett 11 éves tapasztalata. Az EMT által kifejlesztett megoldással bármely szolgáltató előfizetéses ügyfelei előzetes regisztráció nélkül tölthetik fel elektromos járművüket és fizethetik a parkolási díjat. Allan Kiil, a tallinni kikötő (AS Tallina Sadam) igazgatósági tagja szerint az elektromos járművek töltésére szolgáló állomásnak szimbolikus jelentősége is van. „A környezetvédelem, a természet megóvása, különösen a zöld energia használata kiemelt fontosságú a tallinni kikötő számára. Ezért örömteli, hogy a töltőállomás a városközpont egyik legfrekventáltabb pontjára került” – hangsúlyozta Allan Kiil. A Schneider Electric és az EMT folytatja az együttműködést, és tovább dolgoznak egy megbízható, az elektromos járműveket kiszolgáló infrastruktúra kiépítésén a Balti-térségben.

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.