130 MW-os naperőmű épül Ontarióban

Megkezdődtek a telepítési és építkezési munkálatok a kanadai Ontarióban, ahol egy 130 MW teljesítményű naperőmű fog működni.

A modulgyártó és napenergia-szolgáltató Canadian Solar hivatalosan is megerősítette, hogy megkezdődtek a telepítési és építkezési munkálatok Ontarióban. A projekt egy 130 MW-os naperőmű köré összpontosul, mely Kanada egyik legfontosabb megújuló energiával kapcsolatos rendszere lesz. Ez jelenleg Kanada legnagyobb napenergiával kapcsolatos beruházása, melytől a naperőmű vezetői azt várják, hogy összesen 17 ezer ontariói ház energiaellátását fogja biztosítani. A fejlesztésekben a Samsung Renewable Energy is részt vett. A hatalmas erőmű egy 736 hektáros területen terül majd el. A hivatalos tájékoztatás szerint a fejlesztési munkálatok legkésőbb 2015-ig be fognak fejeződni, és még abban az évben működőképes lesz a rendszer. A projekt becsült bevétele 301 millió amerikai dollár. A szerződés pedig 20 esztendőre szól. Az ontariói beruházás megvalósításával egy időben újabb ehhez hasonló rendszereket aktiválhatnak az országban, melyről a következő hónapokban kaphatunk információkat, írja a tiszajovo.hu.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.