120.000 méhet telepítenek Bécsbe a rovarok védelmének jegyében

Egy több milliós nagyvárosban a legkisebb élőlények, mint a pillangók vagy bogarak is nagyban hozzájárulnak az ökoszisztéma fenntartásához, melynek támogatása érdekében Bécs is tettre kész.

A lepkék, a vadon élő méhecskék, a bogarak és még több ezer rovar sokféleségének megőrzésére Bécs sok éve folyamatosan törekszik. A Bécsi Környezetvédelmi Osztály (MA 22)  “Hét pont a rovarokért” címmel foglalta össze a biodiverzitást elősegítő paradigmát. A tudatosság, a városvédelmi program, az élőhelyek védett területekként való besorolása, a fenntartható táplálkozás, a természetes zöldterületek folyamatos növelése, a növényvédőszerek használatának minimalizálása és az épületek zöldítése azok a hangsúlyos pontok, amivel mi emberek is tehetünk a környezetünkért. A környezettudatosság a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Lokalbahnen legújabb projektjében is megmutatkozik. Négy méhkaptárat és mintegy 120.000 méhet telepítettek az Inzersdorf-i épületük tetőteraszára. Mivel a közelben számos zöldterület van, az állatok számára ez optimális kiindulási pont a napi gyűjtő- és felfedezőútjaikhoz.

„A környezetvédelem nálunk nem a vonattal való utazással végződik. Tisztában vagyunk a társadalommal és a környezettel szembeni felelősségünkkel. Örömünkre szolgál, hogy hozzájárulhatunk a méhfajok megőrzéséhez.” – mondta Monika Unterholzner, a Wiener Lokalbahnen (WLB) ügyvezető igazgatója. A méhek az ökoszisztéma fontos részét képezik. Az európai haszon- és kultúrnövények több mint 75 százaléka támaszkodik a méhek beporzására.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.