10:10 kampány akciónap

Hogyan találkozik az éghajlatváltozás és a foci?

Gyere el október 10-én a Vasas pályára és meglátod! Klímatudósok játszanak neves sportolók ellen.  A 10:10 kampány akciónapján éghajlatváltozással foglalkozó szakemberek, köztük a WWF Magyarország munkatársai, mérkőznek meg a sportélet nagyjaival (Martinek János, Szuper Levente, Noszály Sándor és Pulai Imre stb.) egy barátságos focimeccsen. A játék 10:00-kor kezdődik a VASAS-UNIQA Fáy utcai Labdarúgó Edzőközpontjában (bejárat a Béke út felől).
A cél, hogy felhívjuk a figyelmet az éghajlatváltozás hatásaira és arra, hogy bizony mindannyian tehetünk ellene. Apró, csupán kis odafigyelést igénylő lépésekkel is rengeteg energiát spórolhatunk, miközben csökken a károsanyag kibocsátásunk. A helyszínen bátran kérdezhetsz a résztvevő civil szervezetek, így a WWF szakembereitől is, miközben izgalmas programok és klíma kvíz vár mindenkit, zöld nyeremények kíséretében.

Ajánlott tartalom

Figyelem: Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése óta már másodszor volt esedékes az 5 évnél idősebb gépek 3 évente kötelező műszaki felülvizsgálata. Ha egy permetezőgép nem felel meg az előírásoknak, a hatóság a munka beszüntetésére kötelezheti a gazdálkodót, valamint pénzbírságot is kiszabhat.