10 környezetbarát csomagolási módszer 2. rész

Vészesen közelegnek az ünnepek. Ha úgy döntöttél, ezúttal zöld lesz a karácsonyod, bizonyára olvastad ajándéktippjeinket, hát, itt egy lista, hogyan csomagolhatod be őket.

6. Régi naptárak

Ismered, az 1997-es pónisat, igaz? Na jó, a 2004-es is jó volt. Vagy ismered az embernek öltözött kutyásat? Biztosan hever pár régi naptár a fiókjaidban, vagy a pincében, szétszórva. Gyakorlatilag semmi hasznát nem vesszük – miért ne lehetne újrahasznosítani? Légy kreatív, vágd ki őket és emlékeztesd a barátaidat a letűnt korokra!

7. Gyermekrajzok

Van-e jobb módszer arra, hogy megmutasd kis Picassodnak, mennyire értékeled művészi képességét, mint hogy mesterműveit csomagolópapírként használod? Az ajándékozott szája is mosolyra húzódik, ha meglátja a gyermeki mesterműveket. Egy kutyát, tevét, házat, bármit… Lehet, hogy annyira tetszeni fog neki, hogy bontogatás közben arra fog vigyázni, hogy ne szakadjon el a papír. Használat előtt konzultálj a művésszel, és kérd engedélyét a csomagolásra.

8. Tapéta minta

Emlékszel, amikor a nappalit terveztétek, kaptatok pár tapétamintát. Igen, amikor nem tudtad eldönteni, melyiket válaszd. Vedd elő ezeket a mintákat, csomagolj bele könyvet, kis- vagy közepes méretű ajándékokat. A legtöbb otthonkellékes boltban van tapéta is, ott könnyen hozzájuthatsz ezekhez a mintákhoz.

9. Üvegek

Ha olyan ajándékod van, ami elég kicsi, miért nem dobálod be egy üres befőttes, vagy lekváros üvegbe? Díszítsd az üveget textillel, vagy újrahasznosított papírral. Az üveg jól jön, ha kis házi sütiket, vagy édességeket szeretnél ajándékozni. Az is örül, aki kapja, hiszen újra és újra fel tudja használni.

10. Légy kreatív!

Ezen ötletek egyike sem fogott meg igazán? Menj, és készítsd el saját csomagolópapírodat a ház körül található használaton kívüli anyagokból. Az íróasztalod egy alapos takarítása után számtalan hasznos darab bújik elő, amiket újra lehet hasznosítani: Egy alapos tisztítás a munkád területén kétségkívül előkerülnek számtalan darabka papír használható fel újra. Adj nekik egy másik életet! A barátaid és a családod is le fog borulni kreativitásod előtt. Két legyet egy csapásra: egyedi a csomagolópapírod és megmutathatod nekik, milyen könnyű zöld útra térni.

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.