Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Életmód / 10 000 kézfogás a jövőért a tatabányai főiskolával

10 000 kézfogás a jövőért a tatabányai főiskolával

Jövő- és környezettudatos fiatalokból álló interaktív közösség építésébe kezdett a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolája a 10000kezfogas.hu oldalon, ahol a zöld jövő és a fenntartható fejlődés iránt elkötelezett fiatalok regisztrációja egy kézfogásnak számít.

A felsőoktatási intézmény arra ösztönzi a középiskolásokat, hogy gondolkozzanak el, ők maguk hogyan tudnak hozzájárulni a zöldebb jövő kialakításához. A főiskola számos ismeretterjesztő, környezetvédelmi témájú előadást és vetélkedőt tart középiskolásoknak, mi több, Fenntartható Fogyasztás Klubot szerveztek a környezettudatos diákoknak.

A főiskola elkötelezett a megújuló energiák népszerűsítése mellett, a közelmúltban napkazánt és szélkereket állítottak fel az intézmény tetején, és ehhez kapcsolódva alternatív energia műhelyt rendeztek be, ahol folyamatosan figyelemmel kísérhető az eszközök energiatermelése. Évente 41 000 kWh elektromos energiát termelnek, 36,7 tonna széndioxidkibocsátás-csökkenést és 840 ezer forint megtakarítást érnek el.
Az akcióhoz az indulás után minden hírverés nélkül már közel hétezer ember csatlakozott. Minden regisztráló szavazatával egy-egy középiskolát támogat. A legtöbb szavazatot gyűjtő iskolából egy osztályt egyhetes nyaralással jutalmaz a főiskola.

Ajánlott tartalom

Mégsem tiltja be a kormány az egyszer használatos műanyagot

Az erről szóló törvényjavaslatot – ahelyett, hogy az Országgyűlés elé került volna – Semjén Zsolt a kormány nevében visszavonta, írta a hvg.hu.