Kezdőlap / Technológiák / Épületek / 1 millió otthon rendelkezik napelemes rendszerrel Kaliforniában
Tudj meg többet: Napenergia

1 millió otthon rendelkezik napelemes rendszerrel Kaliforniában

Fontos mérföldkőhöz ért Kalifornia a zöld energiahasznosítás tekintetében.

A közelmúltban ünnepelhette a nyugati parti állam, hogy immár 1 millió otthon rendelkezik napelemes rendszerrel. Ez rendkívüli előrelépés a fosszilis tüzelőanyagoktól mentes jövő felé!

KALIFORNIA EREDMÉNYEI ÉS CÉLKITŰZÉSEI

Kalifornia megújuló energiaforrásokból annyi villamos energiát termel, hogy energiát exportál a szomszédos államokba, csökkentve ezzel a nemzet kollektív villamosenergia-hálózatának terheit. Napenergiával egy napsütéses napon akár 12 000 MW villamosenergia termelésére is képes a beépített kapacitások révén. Ezzel a nyári időszakban az állam energiaszükségleteinek 50–93 %-át is fedezni tudja.  Ezzel valójában a megújuló energiaforrások villamosenergia-termelési kapacitása első ízben haladta meg a szént. Fontos szerepet játszik az elért teljesítményben, hogy Kalifornia két korábbi kormányzója, Jerry Brown és Arnold Schwarzenegger elhivatott volt a környezetbarát technológiák alkalmazása mellet. 2015-ben került elfogadásra az a törvényjavaslat, miszerint az állam villamos energia igényének legalább 50%-át megújuló energiaforrásokból kell, hogy előállítsa. Egy 2018-as kiegészítés értelmében ezt tovább emelve 2045-re célul tűzte ki, hogy 100% -ban tiszta energiát fog felhasználni.

TOVÁBBI NAPELEM-KAPACITÁSOK AZ USA-BAN

A napenergia elterjedésében nagy szerepe volt annak is, hogy a napelemek ára 60 %-kal esett vissza az elmúlt időszakban, így kedvező befektetési lehetőséget jelentett mind a lakosság, mind a gazdasági szféra számára. Valamint azt is ki kell emelni, hogy a napenergiába fektetett kutatás már több évtizedes tapasztalattal bír a Szilícium-völgyben. Kalifornia tevékenységével példamutató a többi állam számára is! Az Energiainformációs Igazgatóság (EIA) jelentése szerint az Egyesült Államokban a megújuló energiaforrások felhasználása megduplázódott az elmúlt 10 évben, melyben kiemelkedő szerepe volt a nyugati parti államnak. Kalifornia és Észak-Karolina után Arizona, Nevada és Texas rendelkezik a legnagyobb napenergia kapacitással. A déli és délnyugati államok mellett az ellenpólusban az északkeleti vidéken is virágzik a napenergia ipar. New Yorkban, New Jersey-ben és Connecticutban csaknem 700 000 háztartás büszkélkedhet napelemes rendszerrel.

 

0 Ft-os villanyszámla, egyszerűen. Kérjen itt ajánlatot napelemes rendszerre. 15 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot kap. (x)

 

Ajánlott tartalom

Igaz, hogy 50 éve termel az első napelemes rendszer?

Valóban igaz, hogy ezek az elsőként felszerelt napelemes rendszerek már 50-60 éve üzemelnek.