1 fokban és kabátban vacogtak a diákok

Egy Celsius-fokban és télikabátban, sálban, sapkában dideregtek a diákok egy brit iskolában, mert az igazgató fontosnak tartotta, hogy a tanintézet hozzájáruljon a környezetvédelemhez.

Az 52 éves Rob Benzie sikeresnek kiáltotta ki a fagyos napot, amelyen teljesen elzáratta a 640 fős iskola fűtését. A légszennyezés elleni “nagy” nap múlt péntek volt, és véletlenül az idén az eddigi egyik leghidegebb Nagy-Britanniában. A dátumot jó előre kiszemelte az igazgató, és levelekben tudatta a vacogó akciót a szülőkkel. Állítása szerint mindenki derűsnek tűnt a hideg ellenére, és csupán egyetlen panasz érkezetett, az is a tantestületből. Az igazgató bejelentette, hogy szeretné rendszeressé tenni az “ökonapokat”. A tanárok és a szülők jóval kevésbé lelkesek, barbárnak és ostobának minősítik a kezdeményezést. “Senki se tud dolgozni megfelelően, a gyerekek még a tollat se tudják a kezükbe fogni kesztyűben” – fakadt ki egy 12 éves lányka anyja a The Sun című brit lapnak hozzátéve, hogy gyereke reszketve ért haza. “Még sohasem dolgoztam ilyen hidegben. Teljes erőmmel támogatom a küzdelmet bolygónk megmentéséért, de ez egészen primitív módja” – mondta egy tanár.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.